במרקם קטיפה • עוגת גבינה אפויה ומדהימה
מירי זורגר | צילום: אילוסטרציה 6 Comment on במרקם קטיפה • עוגת גבינה אפויה ומדהימהבסוף כל ארוחה חלבית וגם פרווה מגיע הקינוח • והפעם: עוגת גבינה אפויה עם מלית מתקתקה • לא תפסיקו ליישר את התבנית
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- קורע לב: ארבעה לוחמים נפלו בצפון הרצועה, אחרים נפצעו
- המונים במסע הלויית מרן האדמו"ר מביאלה זצוק"ל • שידור חי
- למה עם ישראל נקראים 'קדושים' \\ הרב מיכאל לסרי
- נצחו אראלים את המצוקים: כ"ק מרן האדמו"ר מביאלא זצ"ל
- יחי המעשה הקטן \\ הרב נהוראי אלביליה
תגיות
בתוכנית ניחוחות שבת האחרונה הגשנו מתכון חדש לעוגת גבינה אפויה וטעימה שמפנקת בסוף כל ארוחה.
מצרכים
לבצק
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
100 גר' א סוכר
1 ביצה
למלית
750 גר' גבינה
1 1/2 כוסות א סוכר
1 שמנת מתוקה
2 אינסטנט וניל
3 ביצים
לציפוי
1 שמנת חמוצה
1/2 כוס א סוכר
אופן ההכנה
מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל. שמים את כל המצרכים במעבד מזון מלבד הביצה ומעבדים למסת פירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק. עוטפים בנילון נצמד ומניחים לחצי שעה במקרר. מרדדים לעלה דק ומרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ. דוקרים במזלג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה.
הכנת המלית
מקציפים קלות בקערת המיקסר את השמנת מתוקה, מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים לקרם חלק, מעבירים את מלית הגבינה אל התבנית עם הבצק האפוי, אופים 10 ד' בחום גבוהה 180 מעלות ולאחר מכן מנמיכים את החום ל 160 מלות ואופים שעה נוספת, מצננים, מכינים ציפוי ומערבבים את השמנת עם הא סוכר ומצפים.
בתיאבון-
האם לאפות עם השמנת החמוצה וא. הסוכר שוב?
כי בתמונה זה נראה אפוי…
או התמונה לא תואמת למתכון…
אכן, התמונה לא קשורה למתכון. זו תמונת אילוסטרציה.
לא צריך לאפות את העוגה שוב אחרי הציפוי
שלום מירי,
באחת התכניות האחרונות ציינת שימוש בצבע/ספריי זהב לשומשום מעל הפאי אגוזים. היכן ניתן לרכוש בהכשר מהודר?
כמו כן בעבר ציינת שיש חנות/ספק שמוכר בשר באיכות טובה האם ניתן לקבל מספר טלפון?
בחנויות אפיה ביתיות יש את הספריי הזה, בדכ בהכשרים מצוינים
תכלת,
וודאי שלאפות, ז"א קרוב לוודאי
אם אפשר פעם הבאה לכתוב את המתכון בכמויות של כוסות ולא גרמים, זה יעזור לי מאוד…:)
תודה